Tiny House

Perfect Gevormd

Zie Het Verhaal Hieronder

Het was een hele toer om ons Tiny Eco House te voltooien, maar we zijn blij met het resultaat. Het kleine huisje heeft, met alle kenmerken van een groot huis dat zo is ontworpen dat alles past in een kleine ecologische ruimte. U zult het geweldig vinden, net als wij!

Klein van Buiten

Perfect van binnen.

Oog voor Detail.

We hebben onze jarenlange ervaring gebruikt in de planning van het Tiny House om voor onze gasten een lieflijke, comfortabele en warme plek te creëren om te ontspannen.

Eenvoudige ideeën waardoor we meer ruimte realiseerden in het piepkleine tiny house, zoals het verlengen van de traptreden naar het bed, waardoor kastruimte ontstond. Kom de details zelf ontdekken!

Het Begin

Het Plan Wordt Werkelijkheid

Het bouwen van het ´tiny house´ begon met het ontwerp, het graven van de fundering en het opvullen van de fundering met beton, waarna de houten palen in het beton geplaatst werden. Daarna werden de A-frames voor het dak gemaakt en zijn de dakplaten hierbovenop gelegd.

De tweede fase was de cursus natuurlijk bouwen waarin gedurende een week alle verschillende elementen van natuurlijk bouwen zijn besproken, getoond en geoefend.

Strobaalwand:
Eén wand is gemaakt met een fundering van aardezakken waarop de strobalen zijn gestapeld. Daarna zijn ze aan de buitenkanten in meerdere lagen met klei bekleed en eindigend in een kalklaag.

tile-logo

Het Midden

Cordwood muur:
De noordmuur is deels gemaakt van cordwood, dat in feite bestaat uit lagen hout met een laag klei om ze bij elkaar te houden en in het midden zaagsel voor isolatie. Het binnenste deel van de muur is bekleed met klei en kalk, de buitenkant hield het hout in zicht.

Wattle en daube:
De oostelijke muur is uitgevoerd in vlechtwerk en leem. Tussen de balkenconstructie zijn kleine stroken hout aangebracht en de open ruimte tussen de twee lagen houten stroken is gevuld met lichte aarde, dat is een soep van water, klei en veel stro, eenmaal droog is dit een perfecte isolatie. De buitenkant van de houten latten is bekleed met klei en de laatste is kalk.

Heden & Toekomst

Na een week van lange dagen was de structuur klaar en ontstond er een tiny house met verschillende half voltooide wanden…

Het zomerseizoen was voor toeristen, dus werd er niet meer gebouwd. In de herst begonnen Jolein en Liedewij met het afmaken van het tiny house, zich de geleerde technieken herinnerend.

Werken met klei is geweldig en bevredigend!

We besloten de voorwand met houten planken af te werken, isolatie werd aangebracht en een mezzanine voor een tweepersoons bed werd gebouwd. Tegels op de vloer en een kleine handige keuken geïnstalleerd.

Een klein jaar na de eerste ideeën slaagden we erin het tiny house te voltooien en organiseerden we een grote opening. In de tussentijd is het tiny house diverser keren verhuurd geweest en hebben diverse gasten er met plezier een paar dagen of weken in gewoond.

Het tiny house is een goed geïsoleerd, comfortabel en lieflijk uitziend huisje geworden.

We zijn erg trots op ons werk, hetgeen niet mogelijk was geweest zonder de inspiratie en lessen van onze vriendin Barbara, noch zonder de hulp van vele vrienden, familieleden, vrijwilligers en gasten!

tile-logo

INFORMEER NAAR DE BESCHIKBAARHEID

Neem contact met ons op aangaande de beschikbaarheid van onze accommodaties. We zijn het gehele jaar geopend, reserveer op tijd zodat u zeker bent van een plekje!