Omgeving

In de omgeving van Agro-turismo Quinta da Fonte vindt u voor elk wat wils, ook kinderen hoeven zich geen moment te vervelen, er is op het terrein genoeg te ontdekken. Zeer regelmatig zullen wij voor onze gasten activiteiten organiseren zoals een picknick aan het stuwmeer, wijn proeven bij een lokale wijnboer en een wekelijkse barbecue. Ook zullen we bij voldoende animo wekelijks een creatieve activiteit met de kleine kampeerders op touw zetten of kunt u zich inschrijven voor een schilder-workshop of olijfoliezeep maken.

Om te beginnen is er natuurlijk het stuwmeer op 4 kilometer van het landgoed. Hier kunt u zich prima vermaken in en om het schoonste stuwmeer van Europa. Aan dit prachtige stuwmeer bevinden zich schilderachtige dorpjes zoals bijvoorbeeld Dornes, waar u een bezoek aan het dorpje kunt combineren met een middag luieren aan het water. In een straal van 40 kilometer rondom ons terrein bevinden zich tientallen prachtige rivierzwembaden, waarbij men door het bouwen van een dam in een beek een natuurlijk zwembad heeft gerealiseerd. Deze bevinden zich meestal op prachtige natuurlijke plekken en zijn in de zomermaanden voor jong en oud een heerlijke dagbesteding!

In het dichtstbijzijnde stadje, Figueiró dos Vinhos vindt u alles wat u nodig heeft: een bank, pinautomaat, postkantoor, twee grote supermarkten, internetcafé, bakker, slager, cafés en diverse winkels.

Voor wandelingen in de omgeving verwijzen wij u graag naar onze uitgewerkte wandelroutes, van een half uur tot 5 uur rondom ons terrein. Het grootste deel van de routes is beschreven en gemarkeerd en u kunt een beschrijving en bijbehorende wandelkaart bij ons lenen.

Op zo’n 40 kilometer van ons landgoed bevindt zich Tomar, een gezellige provinciestad met een prachtig klooster, het Convento do Cristo, dat in de twaalfde eeuw werd opgericht door de tempeliers. Ook Coimbra, met haar prachtige oude universiteit is een bezoek meer dan waard.

Wat verder weg vindt u de Romeinse opgravingen van Conimbriga, de studentenstad Coimbra en de bedevaartsplaats Fatima. De Atlantische kust bevindt zich op slechts een uur rijden van het landgoed.

 

Groepsreizen

In september 2019 organiseren wij een cursus mindfulness op ons paradijselijke terrein in samenwerking met psychologe en mindfulness trainer Sara Helmink, zie alle aanvullende informatie en prijzen op onze NIEUWS pagina van deze website!

Ook organiseren wij in het voorjaar en najaar van 2019 in samenwerking met KRAS Reizen / TUI Nederland groepsreizen voor alleengaanden met als thema Proef en Beleef Portugal, waarin onder andere een kookworkshop in onze nieuwe professionele keuken zal plaatsvinden, een bezoek aan een kaasmakerij met proeverij en een bezoek aan de steden Tomar, Coimbra en Lissabon. Voor meer informatie, zie de website van KRAS singlereizen.