Omgeving

In de omgeving van Agro-turismo Quinta da Fonte vindt u voor elk wat wils, ook kinderen hoeven zich geen moment te vervelen, er is op het terrein genoeg te ontdekken. Zeer regelmatig zullen wij voor onze gasten activiteiten organiseren zoals een picknick aan het stuwmeer, wijn proeven bij een lokale wijnboer en een wekelijkse barbecue. Ook zullen we bij voldoende animo wekelijks een creatieve activiteit met de kleine kampeerders op touw zetten of kunt u zich inschrijven voor een schilder-workshop of olijfoliezeep maken.

Om te beginnen is er natuurlijk het stuwmeer op 4 kilometer van het landgoed. Hier kunt u zich prima vermaken in en om het schoonste stuwmeer van Europa. Aan dit prachtige stuwmeer bevinden zich schilderachtige dorpjes zoals bijvoorbeeld Dornes, waar u een bezoek aan het dorpje kunt combineren met een middag luieren aan het water. In een straal van 40 kilometer rondom ons terrein bevinden zich tientallen prachtige rivierzwembaden, waarbij men door het bouwen van een dam in een beek een natuurlijk zwembad heeft gerealiseerd. Deze bevinden zich meestal op prachtige natuurlijke plekken en zijn in de zomermaanden voor jong en oud een heerlijke dagbesteding!

In het dichtstbijzijnde stadje, Figueiró dos Vinhos vindt u alles wat u nodig heeft: een bank, pinautomaat, postkantoor, twee grote supermarkten, internetcafé, bakker, slager, cafés en diverse winkels.

Voor wandelingen in de omgeving verwijzen wij u graag naar onze uitgewerkte wandelroutes, van een half uur tot 5 uur rondom ons terrein. Het grootste deel van de routes is beschreven en gemarkeerd en u kunt een beschrijving en bijbehorende wandelkaart bij ons lenen.

Op zo’n 40 kilometer van ons landgoed bevindt zich Tomar, een gezellige provinciestad met een prachtig klooster, het Convento do Cristo, dat in de twaalfde eeuw werd opgericht door de tempeliers. Ook Coimbra, met haar prachtige oude universiteit is een bezoek meer dan waard.

Wat verder weg vindt u de Romeinse opgravingen van Conimbriga, de studentenstad Coimbra en de bedevaartsplaats Fatima. De Atlantische kust bevindt zich op slechts een uur rijden van het landgoed.

 

Kijk ook op onze NIEUWS pagina, onder andere naar de vijfdaagse vakantie-cursus mindfulness die wij organiseren in september 2018!