Vakantiecursus mindfulness van 16 tot 22 september 2018


Mindfulness retreat 15 - 21 september 2019

Komend najaar organiseren wij in september wederom een weekcursus mindfulness in combinatie met prachtige (stilte)wandelingen, overheerlijke maaltijden, mooie natuur, rust, ruimte, stilte, ontspanning en diverse andere mogelijkheden om uw vakantie optimaal te genieten, zoals onder andere een massage, bezoek aan een SPA, yoga les of een wijnproeverij.

De vakantiecursus mindfulness wordt van maandag t/m vrijdag ochtend van 10.00 tot 12.30 uur gegeven door Sara Helmink gecertificeerd trainer in de Mindfulness Based Stress Reduction-methode, zij laat u graag de voordelen van mindfulness ervaren.

Mindfulness zweverig? Enorm down-to-earth juist! Minder piekeren, bewuster kiezen en effectiever werken door het toepassen van praktische vaardigheden. Geen stress en hectiek, maar rust en balans.

Ongemerkt besteden we in het leven van alledag veel tijd aan wat geweest is of wat nog komen gaat. In de vijfdaagse mindfulnesscursus maken we kennis met "leven in het huidige moment". We trainen we onze aandacht en concentratie, waardoor we ons meer en meer bewust worden van het nu. Zo kunnen we leren meer aanwezig te zijn in het huidige moment en deze met meer aandacht beleven / ervaren. Door verschillende meditatieve oefeningen, zoals zitmeditaties, een lichaamsverkenning, yoga en andere bewegingsoefeningen worden we ons steeds bewuster van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Ons lichaam en onze ademhaling, die we altijd bij ons hebben, waar we ook gaan, vormen daarbij belangrijke ankers. Het steeds meer, op een niet-oordelende-wijze getuige leren zijn van onze ervaringen helpt ons enerzijds om (oude) patronen te ontdekken en los te laten en anderzijds om meer te genieten in het nu. Mindfulness maakt het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht, in het hier-en-nu. Daarbij zullen we tijdens de training uiteraard dankbaar gebruik maken van de prachtige omgeving om en nabij de agro-turismo Quinta da Fonte. Op speelse wijze zullen we onze zintuigen openen en voluit genieten van alles wat het huidige moment ons aanreikt. De training helpt ons om meer bij en tot onszelf te komen, op te laden en onze vakantie op deze prachtige plek in de natuur nog dieper te ervaren. Tegelijkertijd krijgt u technieken aangereikt, waarmee u ook thuis in Nederland beter kunt omgaan met de veelheid aan zaken die op u afkomen. 

De training is een iets verkorte versie van de gangbare 8 wekelijkse training en is inclusief een werkboek.  Gevraagd wordt om een badlaken of yogamatje mee te brengen voor de liggende oefeningen.

De middagen zijn er om op geheel persoonlijke wijze ingevuld te worden, al naar gelang uw eigen wensen en verlangens. Zo bieden we bijvoorbeeld een workshop zeep maken aan, maar is er ook de mogelijkheid tot het bezoeken van een biologische wijnmaker in de regio met een proeverij en rondleiding. Ook is het mogelijk een massage te boeken bij onze huis-masseuse of kunt u een middag lekker dobberen in een nabijgelegen SPA. Natuurlijk nodigt de unieke locatie temidden van natuur en rust uit voor het maken van een of meerdere prachtige wandelingen. U kunt gebruik maken van de uitgebreide wandelmap, waarin de routebeschrijvingen voor u klaarliggen. Een vakantie is niet compleet zonder onstpanning, dit kan op ons terrein in een hangmat aan het beekje, op een loungebed onder de bomen of bij het vlak naast het terrein gelegen rivierzwembadje, een natuurlijk zwembad in een beekje waar u kunt zwemmen en opfrissen. Het stuwmeer op 4 kilometer van het terrein is een heerlijke plek om naartoe te wandelen, hier kunt u ook een middag kano varen als u wilt. Kortom, voor elk wat wils.

 

Op het gebied van overnachtingen zijn er diverse mogelijkheden. Wij hebben een volledig ingericht appartement met eigen keuken, badkamer (met houtgestookte boiler), slaapkamer en zitkamer. Daarnaast zijn er rustieke gastenkamers in het voormalige boerenhuisje of volledig ingerichte verhuurtenten met kleine buitenkeuken. Ook kunt u kamperen aan het beekje met een zelf meegebrachte tent.

 

Agro-turismo Quinta da Fonte is inmiddels beroemd voor de creatieve en smakelijke keuken! Elke dag zullen we uit onze biologische moestuin kruiden en groenten halen die verwerkt zullen worden in heerlijke gerechten. De maaltijden worden genoten op het overdekte terras naast de B&B, waarbij de gelegenheid te baat kan worden genomen de overige deelnemers en/of partners te leren kennen.

 

Het is mogelijk deze mindfulness cursus voor uzelf te boeken, terwijl uw partner en/of kinderen niet deelnemen aan de cursus maar wel verblijven op Agro-turismo Quinta da Fonte. Er zal voor eventuele kinderen ook een ochtend programma worden samengesteld, zodat zij zich kunnen vermaken, terwijl u zich op mindfulness concentreert. Het middag programma is zoals reeds aangegeven optioneel, dus daaraan kunnen ook partners of kinderen deelnemen.

 

Datum: zondag 15 tot zaterdag 21 september 2019

Prijs per persoon op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner) en inclusief weekcursus mindfulness:

1. Verblijf in eigen tent:

1 persoon: 480,-- euro

2 personen: 450,-- euro

 

2.Verblijf in volledig ingerichte huurtent:

Bij verblijf 1 persoon: 590,-- euro

Bij verblijf 2  personen: 495,-- euro

 

3. Verblijf in rustieke gastenkamer in B&B:

Bij verblijf            1 persoon: 595,-- euro

Bij verblijf 2 personen: 495,-- euro

 

4. Verblijf in appartement Vivenda Festina Lente:

bij verblijf 1 persoon: 710,-- euro

bij verblijf 2 personen: 630,-- euro

 

Inclusief: volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, wijn, water), logies voor 6 nachten, mindfulness cursus in 5 ochtenden (maandag tot en met vrijdag), werkboek voor thuis, koffie, thee, water en wijn bij de maaltijden

Exclusief: vervoer naar agro-turismo Quinta da Fonte, persoonlijke uitgaven, overige drankjes, deelname aan middagprogramma, persoonlijke (reis)verzekeringen

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Ons natuurkampeerterrein beschikt over mooie kampeerplekjes aan het kleine beekje, waar u zelf uw tent op kunt zetten of een door u gekozen plekje. Het kraakheldere sanitair bevindt zich in het voormalige boerenhuisje met overheerlijke warme douches, wastafels en toiletten.

De rustieke gastenkamers bevinden zich in het voormalige boerenhuisje en zijn allen met smaak en oog voor detail ingericht. Comfortabele bedden en ruimte om uw spullen op te bergen. De badkamers bevinden zich beneden in het woon huis.

De volledig ingerichte huurtenten beschikken over alles wat nodig is om te kamperen, bedden met matrassen, dekbed, kussen, picknicktafel, kookgerei, kleine buitenkeuken, stoelen en hebben twee aparte slaapcabines, beide geschikt voor 2 personen.

Het ruime en kleurrijke appartement Vivenda Festina Lente (hetgeen ´Geniet langzaam´ betekent) heeft een eigen badkamer met houtgestookte boiler voor de douche, een volledig ingerichte keuken, comfortabele ruime slaapkamer en zitkamer met slaapbank en open haard. Het is een zeer kleurrijk ingericht vakantiehuisje met een eigen terrasje, prachtige uitzichten en alles erin wat nodig is om heerlijk vakantie te vieren. De bedbank ik de zitkamer is geschikt voor 1 volwassene of twee kinderen.

Voor alle informatie over Agro-turismo Quinta da Fonte zie de overige pagina´s op onze website www.quintadafonte.nl

Wanneer u met meerdere gezinsleden of vrienden wilt komen, neem dan contact met ons op aangaande de prijzen. Bovenstaande prijzen gelden voor deelname aan de mindfulness cursus inclusief verblijf op basis van volpension. Voor alleen verblijf zonder deelname aan de cursus gelden andere prijzen. Ook is het mogelijk voor of na de cursus meerdere dagen op onze paradijselijke plek te verblijven en op die manier uw vakantie te verlengen. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen op Portugal, bijvoorbeeld Ryan Air vanauit Eindhoven naar Lissabon of Porto. Een huurauto is een goede optie om naar onze plek te reizen, via internet zijn de diverse verhuurders opvraagbaar. Het is ook  mogelijk met openbaar vervoer naar ons toe te reizen, voor meer informatie hierover, gelieve ons te mailen: quintadafonte.nl@gmail.com