Eten en koken

Eten en koken spelen een grote rol op Agro-turismo Quinta da Fonte! Met zeer veel plezier en creativiteit kookt Liedewij 6 dagen per week voor haar gasten, waarbij zij zoveel mogelijk gebruik maakt van de biologische groenten en kruiden uit eigen moestuin. Een voortdurende zoektocht naar nieuwe gerechten en verschillende kookstijlen resulteren in een zeer gevarieerd drie gangen menu. In de zomermaanden wordt het diner door alle mee-etende gasten gezamenlijk genuttigd op het overdekte terras achter het boerenhuisje waarin zich de rustieke gastenkamers bevinden. Het idee achter deze gedeelde maaltijden is, dat men elkaar op een ontspannen manier leert kennen en dat er gezamenlijk vooral veel tijd en aandacht is voor het overheerlijke eten! Op dinsdag is het restaurant gesloten en kunt u ervoor kiezen zelf te koken (huurtent, appartement of caravan) of een authentiek restaurantje in het dorp te bezoeken voor een eerlijke Portugese maaltijd. De luxe van de eenvoud is ons motto, een restaurant met geweldig eten op een paradijselijke plek in het midden van de natuur!

Wij proberen zoveel mogelijk te werken met de biologische produkten van het terrein en de omgeving en maken bijvoorbeeld overheerlijk huisgemaakte jams en chutneys die wij in onze kleine campingwinkel verkopen. Het is noodzakelijk vooraf te reserveren als u mee wilt eten in ons kleine restaurant!!

Vegetarische en veganistische maaltijden

Op Agro-turismo Quinta da Fonte kunt u terecht voor alle soorten maaltijden en met al uw eetwensen. Wij koken smakelijke en creatieve vegetarische en veganistische maaltijden, waarbij we ervoor zorgen zoveel mogelijk biologische produkten te gebruiken en groenten uit eigen omgeving. In het midden van Portugal is het nog niet erg gangbaar om vegetarisch of veganistisch te eten, waardoor het in de plaatselijke restaurants vaak een probleem is om smakelijk en gezond te kunnen dineren. Ook voor andere dieetwensen, allergieën of bijzondere eetgewoonten is alle ruimte. U kunt uw wensen of verlangens aangaande het eten bespreken met kok Liedewij en zij zal hiermee rekening houden bij het klaarmaken van de maaltijd.

 

Ontbijt, lunch, snacks, meeneem maaltijden

De innerlijke mens wordt ook bij het ontbijt verwend. Wij maken onze eigen granola met havervlokken, honing van eigen terrein, pitten en zaden... De bakker brengt elke dag overheerlijke verse broodjes en wij maken onze eigen jam. 

Voor de lunch kunt u kiezen uit diverse kleurrijke salades, soepen en belegde broodjes. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Voor de lekkere trek rond borreluur hebben wij een kleine keuze uit tapas, dagelijks veranderende lekkere hapjes zoals Portugese kazen, worst, huisgemaakte pesto of aïoli, olijven en ga zo maar door. In onze mini-mercado kunt u natuurlijk ook gewoon een zak chips of nootjes uitkiezen!

Wanneer u geen zin heeft om zelf te koken, maar toch liever met uw eigen gezelschap wilt eten in plaats van met de overige gasten gezamenlijk, kunt u ervoor kiezen een meeneem-maaltijd te bestellen. Geef ´s ochtends voor 11 uur aan dat u een meeneem-maaltijd wilt reserveren en Liedewij zorgt ervoor dat u ´s avonds op het door u gekozen tijdstip uw maaltijd kunt ophalen bij de keuken.

 

Workshops

Het is mogelijk op Quinta da Fonte deel te nemen aan diverse workshops, zowel op het gebied van koken en eten als overige workshops (zeep maken, lippenbalsem maken, medicinale kruiden gebruiken etcetera). Wanneer u in uw vakantie zin heeft iets te leren aangaande koken, laat het ons dan weten, zodat wij aan uw wensen kunnen voldoen. Wanneer u met een groep van minimaal 6 personen komt, kunnen wij een workshop op maat aanbieden. In september 2019 organiseren wij een cursus mindfulness op ons paradijselijke terrein in samenwerking met psychologe en mindfulness trainer Sara Helmink, zie alle aanvullende informatie en prijzen op onze NIEUWS pagina van deze website!

Ook organiseren wij in het voorjaar en najaar van 2019 in samenwerking met KRAS Reizen / TUI Nederland groepsreizen voor alleengaanden met als thema Proef en Beleef Portugal, waarin onder andere een kookworkshop in onze nieuwe professionele keuken zal plaatsvinden, een bezoek aan een kaasmakerij met proeverij en een bezoek aan de steden Tomar, Coimbra en Lissabon. Voor meer informatie, zie de website van KRAS singlereizen.