Camping, Kamers & Huurtenten

Tiny house

We hebben in 2019 een spectaculair tiny house gebouwd, waarbij we gebruik hebben gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen en antieke bouwtechnieken. Het huisje is zeer goed geïsoleerd door het gebruik van leem, klei, stro, hout en kalk. Het lieflijke huisje is 5 meter bij 2.20 meter en heeft een tweepersoonsbed op een mezzanine met daaronder een tweepersoons bedbank. De keuken heeft een klein gasfornuisje met twee pitten en een gasoventje, een gootsteen met koud water en verder alles wat je nodig hebt voor het koken van een makkelijke maaltijd. Er is een houtkachel voor koude dagen, het huisje is door de goede isolatie ook zeer geschikt voor de winter. Het terras heeft twee hangmatstoeltjes met een spectaculair uitzicht op de vallei, een tafel en stoelen. Het sanitair bevindt zich in het hoofdhuis op ongeveer 10 meter van het tiny house.

 

Huurtenten

Wij verhuren volledig ingerichte De Waard Albatros tenten met alles erop en eraan wat u nodig hebt om ontspannen van een kampeer-vakantie te kunnen genieten, zonder het gesleep met uw eigen tent. De tenten zijn voorzien van gewone bedden, met matras, dekbed en kussen. Naast iedere huurtent hebben we een kleine buitenkeuken gebouwd, met daarin een gaskookstelletje, potten, pannen, borden, bestek, glazen, koelbox, vergiet... kortom, alles wat u nodig heeft voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd. U kunt bij ons koelelementen wisselen om uw boodschappen koel te houden en voor een koud biertje of wijntje kunt u natuurlijk ook in onze bar terecht. De tenten bevinden zich op een apart veld met uitzicht op de bergen om ons heen, temidden van de prachtige natuur.

Kamers

De lieflijke gastenkamers die wij verhuren aan onze gasten bevinden zich in het oude woonhuis, grenzend aan het terras. Deze rustieke kamers zijn voorzien van ruimte voor het opbergen van uw kleding, een bed met dekbed, kussen en klamboe en hebben een prachtig uitzicht op de vallei. Beneden in het huis kunt u gebruik maken van het brandschone sanitair. Er is geen keuken voor algemeen gebruik beschikbaar, maar u kunt alle dagen bij ons ontbijten en een drankje of snack bestellen in de gezellige bar, bovendien kunt u op alle dagen behalve dinsdag aansluiten voor het diner op het overdekte terras! Ook zijn er diverse lekkere hapjes te bestellen van onze menu kaart voor de lunch of andere lekkere trek.

Kamperen

Het terrein van Quinta da Fonte is ongeveer een halve hectare groot en de gedeeltes voor de tenten grenzen aan een helder beekje. In overleg met Liedewij of Jolein kunt u zelf een geschikt plekje uitzoeken. Uw auto kunt u naast het huis op de parkeerplaats kwijt. Het kraakheldere sanitair bevindt zich in en naast het woonhuis. Er zijn gratis warme douches en wij zorgen ervoor dat het sanitair altijd zeer goed onderhouden wordt. Ons kleine kampeerterrein (15 plekken)  heeft mooie  kampeerplaatsen aan het beekje. Tevens hebben we een veldje geschikt gemaakt voor kleine caravans en campers. Op dit veldje is aansluiting voor electriciteit. Het is raadzaam te reserveren als u met een caravan of camper wilt komen kamperen! Ons terrein is uitsluitend geschikt voor tent-kamperen en er is geen electriciteit op de kampeerplekken, zodat u kunt genieten van de schitterende sterrenhemel zonder al te veel electrisch licht... 
Mocht u niet over eigen kampeermateriaal beschikken, of wilt u er niet mee reizen? Wij verhuren ook tenten en campinggas! Voor een rondreis door Portugal is het wellicht leuk een camper of kampeermateriaal te huren: http://freespiritcampers.com/ of vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders voor autoverhuur op holidaycars.com

 

Caravan

Onze romantische caravan is geschikt voor een gezin met twee kinderen en heeft een tweepersoons bed en een stapelbed. De caravan heeft een lieflijk terrasje met zonnestoelen en een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. De badkamers zijn op ongeveer 20 meter van de caravan. Er is een kleine keuken met koelkastje, alles wat nodig is voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd, een kraan naast de caravan. Voor de winter heeft de caravan een kachel op gas.

Verkoeling

Voor verkoeling kunt u gebruik maken van het beekje dat over ons terrein stroomt en waarin een klein natuurlijk dompelbadje is gemaakt. Groot genoeg om lekker even te kunnen dompelen en u te verfrissen in het heldere bronwater. Een lieflijk watervalletje bevindt zich op ongeveer 15 minuten lopen van ons terrein, een heerlijke wandeling naar een poëtisch plekje met hangmatten en stoeltjes, waar u onder de waterval in het koude water kunt springen! Wanneer u meer wilt dan alleen verfrissen, kunt u naar het stuwmeer, dat zich op slechts 4 kilometer van het landgoed bevindt. Hier kunt u naar hartelust zwemmen, vissen en kanovaren.

Bibliotheek

In het zaaltje op de begane grond is ruimte om te eten wanneer het weer buiten eten niet toelaat. Ook treft u hier een kleine bibliotheek aan en zijn er diverse gezelschapsspellen voor algemeen gebruik.

Restaurant en bar

Zes dagen per week wordt er op deze paradijselijke plek voor gasten gekookt door Liedewij. U kunt zich inschrijven om mee te eten. De maaltijden zullen meestal plaatsvinden op het terras. Wanneer u bepaalde wensen heeft aangaande het diner kunt u dit ter plaatse altijd met Liedewij bespreken. Vanzelfsprekend wordt met uw dieet of allergie rekening gehouden, ook voor vegetariërs kan indien gewenst apart gekookt worden. Het menu zal iedere ochtend worden aangekondigd, waarna u kunt besluiten al dan niet aan te zullen schuiven. Wij streven ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van producten uit onze eigen tuinen, vanzelfsprekend tuinieren wij biologisch! Ons restaurant en bar is gesloten op DINSDAG.

Op ons terras kunt u terecht voor een ijsje, een drankje of een hapje. U kunt bij ons ontbijten, lunchen en dineren.

Extra

Wij bieden u als extra service de mogelijkheid in onze kleine campingwinkel een aantal zaken te kopen, zoals brood, eenvoudige maaltijden, fruit, water en dergelijke. Wanneer de drukte het toelaat, kunt u bij ons ook bestellingen doen, die wij dan voor u uit het dorp mee kunnen nemen.

Groeps arrangementen

Wij organiseren in samenwerking met KRAS Reizen/ TUI Nederland in het voorjaar en najaar groepsreizen voor alleengaanden met als thema Proef en Beleef Portugal. Voor meer informatie over deze reizen, verwijzen wij u naar de website van Kras/singlereizen.

Van 15 tot 21 september 2019 organiseren wij in samenwerking met psychologe en mindfulness trainer Sara Helming een Mindfulness Retreat op ons paradijselijke terrein. Voor aanvullende informatie over deze heerlijke week, zie NIEUWS op onze website!