Appartement ´Vivenda Festina Lente´ en Tiny House

Bent u op zoek naar een uniek plekje om vakantie te vieren, zoek dan niet verder en boek ons rustieke, kleurrijke, ruime vakantiehuis! We hebben het kleine boerenhuisje aangrenzend aan ons eigen huis omgetoverd tot een mooi en gezellig compleet ingericht verhuurappartement dat we 'Vivenda Festina Lente' hebben gedoopt. Dit betekent in het Nederlands 'Huis Geniet Langzaam' en wij hopen oprecht dat onze gasten langdurig en langzaam van dit prachtige plekje zullen kunnen genieten. Het huisje bestaat uit een ruime slaapkamer met een comfortabel tweepersoonsbed, veel kastruimte, licht, spiegels en (Nederlandstalige) boeken. Verder is er een compleet ingerichte keuken met 2 pits gasfornuis, koelkast, eettafel, kastruimte, alle benodigde pannen en andere keukenzaken, kooktijdschriften en een schitterend uitzicht op de prachtige vallei. Daarnaast vindt u hier een gemoedelijke zitkamer met open haard, slaapbank en comfortabele stoelen waar u zich heerlijk met een boek kan terugtrekken. Wanneer u met meer dan 2 personen van het appartement gebruik wilt maken, doet de slaapbank dienst als extra bed. Het is tevens mogelijk een kinderbedje te laten plaatsen in de slaapkamer. Tenslotte komt u via een smalle wenteltrap in de kleurrijke badkamer met toilet, wastafel en houtgestookte boiler voor het warme water van de douche.


Wij streven er in onze paradijselijke vallei naar om onze gasten een heerlijk verblijf te bezorgen, waarin ze tot rust komen en tot zichzelf en elkaar. Weinig bereik voor mobiele telefoon, geen computers, geen televisie. Wat er wel is, is natuur, rust, heel veel Nederlandstalige boeken, gezelschapsspellen, uitgezette wandelingen, een stuwmeer om in te zwemmen op 4 kilometer van het terrein en nog veel meer! Een uitgelezen locatie voor een digitale detox!!

Het appartement ´Vivenda Festina Lente´ is gesitueerd op het terrein van Agro-turismo Quinta da Fonte waar wij tevens 20 kampeerplaatsen hebben gerealiseerd op het natuurlijke kampeerterrein en gastenkamers, ingerichte tenten en een romantische caravan verhuren. Vanzelfsprekend kunnen gasten van het appartement gebruik maken van alle faciliteiten van Agro-turismo Quinta da Fonte, zoals mee eten in ons biologische restaurant, een koud drankje of ijsje genieten in de bar, gebruik maken van de informatiemap met informatie over de excursiemogelijkheden in de omgeving en de wandelmap met beschrijvingen van prachtige wandelingen rondom het terrein. Voor alle informatie hieromtrent verwijzen wij u graag naar de rest van onze website!

Wij verhuren het appartement voor minimaal 2 nachten.

Tiny house met natuurlijke materialen

In 2019 hebben wij ter vervanging van de verloren gegane caravans in de bosbranden van 2017 een TINY HOUSE gebouwd met waar mogelijk gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en ouderwetse bouwtechnieken voor ultieme isolatie, zoals leem, stro, hout, klei en kalk. Het lieflijke huisje is klein van oppervlakte, maar heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf. Het eco huisje heeft een mezzanine met tweepersoons bed en daaronder een slaapbank voor 1 a 2 personen, een keuken met gasfornuisje en gasoventje en gootsteen met koud water, opbergruimte, keuken benodigdheden en een schitterend terras met een prachtig uitzicht op de omliggende vallei. Ook is er voor de winterdagen een houtkachel. Het huisje is met grote zorg gebouwd en ingericht en waar mogelijk hebben we gebruik gemaakt van duurzame materialen en natuurproducten uit de eigen omgevind, zoals klei uit de rivier.  Het sanitair bevindt zich in het hoofdhuis op ongeveer 10 meter van het tiny house. Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om in een tiny house te verblijven, boek dan dit unieke huisje!